23

189

272

11472

Kurs Merkezi

Branş

Öğretmen

Kursiyer

YAŞ PASTA YAPIMI

Kursiyerlere pastane mutfağı araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun bir şekilde yaş pasta yapma ve servise hazır hale getirme bilgi ve becerisinin kazandırmak amacıyla verilen eğitimin toplam süresi 280 saattir. Kişisel bakım, işe hazırlık ve sanitasyon, besin öğeleri, besin grupları, çırpılarak yapılan hamurlar, krema, sos ve şuruplar, jöle, şekerleme ve çikolatalar, yaş pastalar, dekoratif tekniklerle pasta süsleme, farklı süsleme uygulamaları konularında uzmanlaşma imkanı sağlayan kursiyerler konaklama işletmelerinin pastane bölümlerinde, pastanelerde, kurum mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışabilirler.