21

189

527

13725

Kurs Merkezi

Branş

Öğretmen

Kursiyer

2017-2018 Eğitim Yılı Kurs Kayıtları

PASTACI ÇIRAĞI

Bu Branşın Eğitim Süresi 152 saat'tir. Hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak kendisine verilen görevleri yerine getiren, üstlerinin denetiminde çalışan, mesleğe yeni başlamış mutfak elemanlarının eğitim aldığı programdır. Kişisel bakım, işe hazırlık, sanitasyon, yiyecek ve içecek hizmetlerinde HACCP, bulaşık yıkama ve çöp atımı, besin öğeleri, besin grupları, basit tatlılar konularında eğitim vermektedir. Bu branşta eğitim alanlar konaklama işletmelerinin pastane bölümlerin, pastaneler, kurum mutfakları, kafeterya ve restoranlar, yemek fabrikaların, baklavacı, börekçi vb. yerlerde çalışabilirler.